Dame i gospodo, najavljujemo našu

Sedamnaestu godišnju međunarodnu konferenciju o razvoju nekretnina,

koja će se održati od 9. do 11. svibnja 2022. godine u Esplanade Zagreb hotelu. Naravno, kao i na našoj Konferenciji održanoj u živo u listopadu prošle godine, maksimalno ćemo poštivati sve epidemiološke mjere koje će biti na snazi u vrijeme održavanja Konferencije.

Najkraća riječ-dvije o Konferenciji u listopadu 2021. – atmosfera posebna… radost susreta, sjaj u očima, spontani osmjeh, asimetrični žamor ljudskih glasova – prekrasno. Hvala svim sudionicima na dolasku!

Esplanade

Sada, nepuna tri mjeseca prije Konferencije punom snagom pripremamo program Konferencije, koji ovoga puta traje tri dana. Postoji veliki interes predavača, sponzora i pokrovitelja da se na Konferenciji prezentiraju i rasprave mnogobrojne teme razvoja nekretnina te stoga standardni program od dva dana produžujemo na ukupno tri dana.

Program Konferencije, u zemljopisnom smislu, činit će tri isprepletena kruga – internacionalni, regionalni i hrvatski. U tematskom smislu, kao i uvijek, to je pet već standardnih tema naših Konferencija – uredi, trgovina, turizam, logistika i stanovanje. Zajedno s tim, program čine teme arhitektura, urbanizam, krajobrazna arhitektura, građenje i facility & property management. Svakako su značajne i teme zelena gradnja, klimatske promjene, digitalizacija, obnovljivi izvori energije, gradnja drvetom i zaštita nasljeđa, o kojima ćemo posebno govoriti. Naravno, govorit će se i o RE-triatlonu – development, financing & investment – core teme svake konferencije o nekretninama.

Na Konferenciji ćemo prezentirati niz projekata iz Londona, Pariza, Beča, Beograda, Ljubljane i drugih gradova, kao i drugih država. Naravno, prikazat ćemo i niz projekata iz Hrvatske i Zagreba – grada-domaćina u kojem se 17 godina održava Konferencija.

Posebno značajna tema na ovoj Konferenciji bit će Art of Masterplanning.

Konferencija

Format programa Konferencije su

  1. prezentacije glavnih govornika,
  2. paneli s moderatorom i govornicima,
  3. posebni paneli by invitation only,
  4. dijalozi između dva govornika,
  5. RE saloni,
  6. ono što je izuzetno važno, to su razgovori svih sudionika Konferencije na svim pauzama koji će se održavati u velikom broju konferencijskih i ugostiteljskih prostora Esplanade, a posebno na prelijepoj Oleander terasi, te
  7. sudjelovanje svih sudionika Konferencije na tradicionalnoj Gala Reception!

U slučaju lijepog vremena, Gala Reception u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. godine održat ćemo na Oleander terasi hotela. Ako to epidemiološke mjere budu dozvoljavale, naša želja bila bi, a to je i želja niza sudionika Konferencije s kojima smo razgovarali, da se ispod zvjezdanog neba Oleander terase čuju čarobni zvuci bečkog valcera, koji pozivaju na ples … Mi smo se godinama trudili da naše Gala Receptions imaju i primjereni glazbeni program. Tu tradiciju želimo nastaviti … zašto ne i plesom … kao nekada … Naravno, živimo u posebnim vremenima, ali miris valcera kao da se već osjeća u zraku iznad Oleander terase. Ponekad je dopušteno i sanjariti …

Naravno, tri dana Konferencije je naporno, zahtjevno, maratonski. To je također i izazovno, korisno, inspirativno.  U svakom slučaju, mislimo da je to događaj koji se ne propušta. Mi se, kao uvijek, maksimalno trudimo da vam pripremimo prvorazredni program. I najljubaznije vas pozivamo da dođete! Još je rano za objavu kompletnog programa, ali imate dovoljno vremena da već sada rezervirate vrijeme i osigurate svoje mjesto na Konferenciji. Posebno s obzirom na moguće ograničenje ukupnog broja sudionika Konferencije.

Vaši Andrea Kiš, Andrija Filipović i Vladimir Filipović